Nieuw op de boekenplank

boekenplank

Tussen twee huizen, co-ouders en hun kinderen vertellen – Kaat Vrancken

Dit boek dateert van 2005, net voordat het verblijfsco-ouderschap als voorkeursregeling in de wetgeving werd opgenomen. Ook toen al pasten heel wat mensen een gelijke regeling toe in de praktijk. In dit boek vertellen zij hun verhaal. 

Moeders, vaders en kinderen vertellen hoe zij een leven als co-ouder of als kind van co-ouders beleven. Bij sommigen ligt de scheiding al jaren achter hen, bij anderen is de breuk recent. De ene regelt alles tot in detail en houdt zich aan de regeling op papier, de ander heeft zelfs geen papier en laat alles zijn eigen gang gaan. Jonge kinderen, tieners, van wissel om de 3 dagen tot wissel om de 2 weken, wissel tijdens het weekend of net niet, het boek bevat de meest uiteenlopende situaties. De kans is dus reëel dat je je eigen situatie wel ergens zal herkennen. 

Ondanks dat we intussen heel wat wetswijzigingen verder zijn, de gevoelens en emoties eigen aan co-ouderschap zijn nauwelijks veranderd. 

 

Wist je dat…

Je nog veel meer boekentips vindt op de boekenplank?

Je via de code “Odos” 10% korting krijgt op deze boeken bij Lannoo?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*