Lunchwebinar – Kan je een EOT wijzigen?

Jullie hebben samen een EOT gemaakt tijdens de echtscheidingsprocedure. Jullie hebben toen met de beste bedoelingen dingen op papier gezet in verband met de verblijfsregeling, vakanties, de kosten van de kinderen,…

Maar nu, enige tijd later, blijken die afspraken toch niet te werken zoals je verwacht had. Mogelijk worden de afspraken niet of onvoldoende nageleefd. De kinderen worden bijvoorbeeld te laat opgehaald of terug gebracht of er wordt te vaak geschoven in de vakantieperiodes waardoor plannen onmogelijk wordt.

Ook kan de persoonlijke situatie van (een van) de ex-partners veranderd zijn. Men ontmoet een nieuwe partner, men verhuist verder weg zodat dagelijks vervoer van en naar school niet meer mogelijk is, men verandert van job.

Daarnaast is natuurlijk de situatie van de kinderen van groot belang. Misschien werkt deze verblijfsregeling gewoon niet voor hen, zijn er te veel of net te weinig wissels, krijgen ze nieuwe hobby’s of willen ze hun vrije tijd anders invullen.

Kan de gemaakte overeenkomst nog gewijzigd worden of hang je eraan vast? Je leert er alles over tijdens dit webinar. 

Deelname aan het webinar is gratis. Je moet enkel inschrijven via de knop hieronder en dan ontvang je enkele dagen vooraf de link. Kan je er niet live bij zijn? Schrijf dan toch in, iedereen die ingeschreven is, krijgt een replay. 

Maandag  4 december van 12.00 uur tot 13.00 uur

 

Een eerste gesprek

Ik vind dat jij, op een moeilijk moment in je leven, de beste ondersteuning verdient!

Daarom vind ik het belangrijk dat we eerst kennis maken vooraleer je beslist of je een traject wil starten. Zo kan ik in alle rust een eerste keer luisteren naar wat je nodig hebt en waarover je vragen hebt. En kan ik je uitleggen hoe ik je daarmee kan helpen. 

Boek gerust zelf een afspraak op een moment dat best in je agenda past. Zo’n eerste gesprek duurt maximum een uur. 

Kom je voor een bemiddeling, dan is het best dat meteen de eerste keer al beide partijen samen langskomen, zo krijgen jullie op hetzelfde moment dezelfde informatie. De aanwezigheid van kinderen, nieuwe partners of andere betrokkenen kan besproken worden naar volgende afspraken toe, maar is niet mogelijk tijdens het eerste gesprek.  

 

  

 

Odos Open

Iedere eerste dinsdag van de maand ben je welkom bij Odos. 

Heb je vragen die te maken hebben met scheiden, relatiebreuk, partnerverlies, overeenkomsten, wetgeving rond ouderschap, erfenissen, nieuw samengesteld gezin, bemiddeling, alimentatie, gezinsfiscaliteit, nalatenschappen, plusouders,… spring dan gerust even binnen. 

We bekijken samen gratis je vraag. Is het antwoord simpel, dan ben je meteen geholpen. Als we je kunnen helpen maar daarvoor meer tijd of informatie nodig hebben, stellen we een aanbod voor. Anders zoeken we samen naar waar je wel terecht zou kunnen. 

Waar? Odos vzw, Diestsesteenweg 96, 3210 Linden
Data voor 2023: 5 september, 3 oktober, 7 november en 5 december
Telkens van 9u00 tot 13u00

 

Odos Open 2023