Het ondenkbare is gebeurd – je bent je partner verloren, door een relatiebreuk of door een overlijden. Hoewel dit op het eerste zicht twee totaal verschillende gebeurtenissen lijken, zijn er in beide gevallen heel wat moeilijkheden te overwinnen. Naast de rouw voor je partner, of het verdriet van een relatiebreuk, zijn er ook heel wat juridische en financiële formaliteiten te vervullen. Het laatste waar je hoofd nu naar staat! Je zit al op een emotionele rollercoaster, en dan moet er ook nog zo veel geregeld worden! Er lijkt geen einde te komen aan al die administratie, de berg formulieren, het aantal vragen waarop niemand een antwoord lijkt te weten…
 
Je weet dat je je zou moeten bezighouden met allerlei praktische zaken, maar je hebt er absoluut geen energie voor. Tegelijkertijd is je grootste bezorgdheid je kind(eren). Hoe zullen zij omgaan met wat er gebeurt in je gezin? Hoe kan je er ook voor hen zijn nu je het zelf zo zwaar hebt? Zullen jullie het redden zonder je partner?

 

gebroken hart


Je staat er niet alleen voor! 

Je hoeft dit niet helemaal alleen te doen. Ik help je om, stap per stap, alles te doen wat nodig is. Om jou het administratieve geregel rond juridische en financiële kwesties zoveel mogelijk uit handen te nemen. Dit met zorg en aandacht voor alle emoties en rouw die ook hun plaats verdienen.
 
Dit doe ik zodat jij:
  • in deze moeilijke periode niet ook nog eens uren moet bezig zijn om uit te zoeken hoe heel de papierwinkel werkt
  • alle aandacht kan besteden aan je eigen verwerkingsproces en dat van je dierbaren
  • de bladzijde kunt omdraaien en verder kunt met je leven


foto opengeslagen boek


Waarom ik weet hoe het is om in jouw schoenen te staan

Op mijn 28ste verongelukte mijn man. Daar stond ik dan met twee heel jonge kindjes die me dwongen om voort te doen. Zorgen dat er iets te eten was voor hen en de voorraad energie voor die dag was opgebruikt. Helaas wacht op datzelfde moment een berg administratie. Hoewel de meeste mensen die ik toen op de verschillende diensten ontmoette echt wel hun uiterste best deden, leek niemand echt de antwoorden te kennen op mijn vele vragen. Een dienst met een helikopterview over alles wat moet gebeuren en alle hulp die er al beschikbaar is, bestond niet. Daarom heb ik een paar jaar later Odos opgericht, om mensen te helpen alles net dat beetje draaglijker te maken. 

Afgelopen jaren hebben we er met een groep enthousiaste lotgenoten ook voor gezorgd dat het statuut verbeterde: de verlenging van het rouwverlof, de langere overgangsuitkering, de hogere bedragen die je naast het overlevingspensioen mag verdienen en de verhoging van het groeipakket, konden we realiseren. Tijdens de begeleiding krijg je dan ook steeds alle correcte, up to date informatie van alles wat jou kan helpen. 

Door contacten en verhalen van andere alleenstaande ouders en het levensverhaal van mijn nieuwe partner kwam ik nadien in aanraking met de wereld van scheiding en relatiebreuk. Ook dan moet je een manier zoeken om opnieuw te starten, een hoop te regelen, een verwerkingsproces dat daartussen ergens een plaats verdient. Ik volgde een opleiding tot familiaal bemiddelaar om je te ondersteunen om op een goede manier te evolueren naar ex-partners maar toch nog samen ouders te blijven. Alle afspraken maken we samen, stap per stap waarbij het moeilijke juridische kader jullie uitgelegd wordt in een begrijpbare taal. 

profielfoto

Samen aan de slag

Je kan bij mij terecht voor bemiddeling en hulp bij al je administratieve en juridische vragen. Ik breng ook regelmatig lotgenoten samen. 
 
Deze periode is het einde van een hoofdstuk, maar jouw boek is nog lang niet geschreven. Laat ons samen werken aan een nieuwe start!