Administratieve en juridische uitdagingen na het verlies van je partner? Ik neem je deze zorgen uit handen!

Je partner verliezen op jonge leeftijd. Het komt vaak onverwacht en altijd te vroeg. Het rouwen kost al tonnen energie. En dan komt er nog een pak administratief geregel bovenop, zodat je zelfs niet aan dat rouwen toekomt. 

Je hebt geen idee welke stappen er allemaal moeten genomen worden. Je hoort anderen praten over notarissen, geblokkeerde bankrekeningen, vrederechters, kinderbijslag, weduwenpensioen, belastingen, grote ruzies binnen families omwille van geld,… Hoe moet je daar nu allemaal aan beginnen? De paniek slaat toe, want waar kan je terecht voor hulp en informatie? Ook twijfel steekt de kop op: hoe zal ik het financieel redden alleen? Kan ik in ons huis blijven wonen? 

Laat me je eerst en vooral gerust stellen: alles wat je voelt is heel normaal! Er moet héél veel geregeld worden. De administratieve rompslomp is gigantisch. Daarnaast leven we in een ingewikkeld land waar juridisch wekelijks dingen veranderen, bevoegdheden verschuiven en nieuwe wetgeving geschreven wordt. 

Hoe zou het zijn als je alles of een deel van die administratie uit handen zou kunnen geven? Als iemand je de weg zou wijzen in het juridische doolhof? Wanneer iemand je bij de hand zou nemen en ervoor zorgen dat alles geregeld wordt?  


Zo’n dienst bestaat! 

Na het overlijden van mijn man in 2011 miste ik zo iemand. Het bestond niet, dus heb ik het zelf opgericht. Sindsdien heb ik me in alle mogelijke scenario’s en details verdiept en volg ik van zeer nabij de veranderingen op. De drie systemen van het overlevingspensioen, drie opties rond groeipakket, procedures voor vrederechter, deblokkeren van rekeningen, invullen van aangiftes en documenten, ze kennen nog weinig geheimen voor me. En als ik toch het antwoord niet weet, dan zoek ik tot ik het gevonden heb. Omdat ik ervan overtuigd ben dat als je administratieve zorgen verminderen, ook je rouwproces rustiger zal verlopen. 


Alleen maar voordelen

Door de last van al die regelingen van je schouders te nemen, zullen jouw stress en zorgen verminderen.

Je zal heel wat tijd besparen omdat je niet alles zelf moet uitzoeken. Deze tijd zal je goed kunnen gebruiken om te rouwen en om er te zijn voor je kinderen.

Men komt je niet spontaan vertellen waar je recht op hebt, je zal zelf op alle deuren moeten kloppen. Op de hoogte zijn van al die rechten, zal bijdragen aan het verminderen van je financiële zorgen.

Wanneer het je partner was die dit soort zaken regelde, zal jij na de ondersteuning sterker in je schoenen staan om het vanaf dan zelf te doen. 


Stap voor stap

We doen het op jouw tempo, stap voor stap. In een eerste sessie bekijken we wat er allemaal nog moet gebeuren. Dat kan gaan van contacten met bank, mutualiteit, nutsvoorzieningen, abonnementen tot het doen van aanvragen en het invullen van documenten. 

Denk bijvoorbeeld aan: het aanvragen van een overlevingspensioen of overgangsuitkering, zorgen dat schuldsaldo of levensverzekeringen uitbetalen, verzoekschriften maken voor het aanvaarden van de erfenis van minderjarigen, invullen van de aangifte nalatenschap, nakijken waarom het groeipakket niet aangepast werd, bemiddelen met familieleden die het anders zien dan jij. 

Aan jou de keuze of je het zelf wil in handen houden terwijl ik meekijk over je schouder of dat je zoveel mogelijk volmachten wil geven, zodat je zelf minimaal belast wordt. 

We spreken af, dat kan in Linden of online, zo vaak als nodig. En we doen voort totdat alles afgehandeld is. 

De prijs bedraagt 60 euro per uur, met een maximum van 900 euro. Het eerste verkennend gesprek is gratis. Heb je intussen zelf al heel wat gedaan, dan houden we daar natuurlijk rekening mee.  

Wacht niet tot alles je boven het hoofd groeit of totdat er boetes komen omdat je niet tijdig handelde, maar zet vandaag de eerste stap naar hulp.