boekenplank

Nieuw op de boekenplank – jeugdboeken

  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:0 Reacties

Harde noten – Ilse De Keyzer (2012) – 12+

https://www.pluizer.be/sites/default/files/pluizer/Hardenoten_pluizer.jpg

Na de echtscheiding van haar ouders verhuist Kaat met haar moeder en haar broer Sep naar de stad. Haar broer verwerkt de verhuis makkelijk en vindt snel zijn draai op hun nieuwe school. Maar Kaat niet. Zij wordt vanaf de eerste dag gepest op school. Het begint met kleine pesterijen. De leerkrachten komen niet meteen tussenbeide en Kaat wordt steeds ongelukkiger. Ze speelt viool en heeft een meer artistieke beleving dan haar klasgenoten. De pesterijen op school gaan over in cyberpesten en Kaat voelt zich als opgejaagd wild. Durft ze haar ouders en leerkrachten inlichten? Zal ze ontdekken wie haar die vervelende e-mails stuurt en zal ze de pesterijen kunnen stoppen?

Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders? – Francine Oomen (2015) – 12+

Hoe overleef ik 1 - Hoe overleef ik met/zonder gescheiden ouders?

Wat doe je als je merkt dat je ouders steeds vaker ruzie hebben? Als je bang bent dat ze gaan scheiden? Als je moeder een vreemde man kust? Als je gepest wordt en je beste vriendin overloopt naar je grootste vijand? 
Dan zoek je hulp bij mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.
In dit boek lees je over de gebeurtenissen die ervoor zorgen dat het leven van Rosa helemaal op zijn kop komt te staan en nooit meer hetzelfde zal worden. 


Hoe overleef ik mijn vader (en hij mij!) – Francine Oomen (2010) – 12+

Rosa en vriendinnen zijn intussen bijna volwassen. Tijdens hun laatste jaar gaan ze met de vader van Rosa op reis naar Marokko. Vader raakte recent zijn job kwijt en is niet in zijn beste humeur. Intussen bereidt Rosa’s moeder haar huwelijk voor. Ook al ligt de scheiding al jaren achter hen, hebben beide ouders een nieuw gezin, toch wordt in dit boek duidelijk hoe belangrijk is om alle gevoelens en gedachten rond die scheiding uit te spreken. 

 

Wist je dat? 

Je nog veel meer kinder- en jeugdboekentips vindt over scheiding/relaties/nieuwe gezinnen en jong partnerverlies

Je via de code “Odos” 10% korting krijgt op deze boeken bij Lannoo?

Geef een reactie