Je bekijkt nu Nieuw op de boekenplank – Stad vol ballonnen

Nieuw op de boekenplank – Stad vol ballonnen

  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:0 Reacties

Stad vol ballonnen – Femke van der Laan

Eberhard van der Laan is burgemeester van Amsterdam wanneer hij in 2017 overlijdt. In “stad vol ballonnen” neemt zijn vrouw Femke je mee doorheen het eerste jaar na zijn dood. Ze doet dat in korte hoofdstukjes. Telkens een verhaaltje, een anektdote, een gedachte, een droom. Het ene herkenbaar, het andere minder, net als rouw uniek en persoonlijk. Rouw die, zo zegt ze in haar slotwoord, nooit klaar is. “Het zal er altijd zijn. Om me heen. Dichtbij. Vanzelfsprekend bijna. En vertrouwd. […] Eigenlijk begint het nu pas.”

Samen met hun drie kinderen zoekt ze een weg in haar nieuwe leven, een nieuw huis. Hoe het boek aan zijn titel raakte, lees je ook in een van de hoofdstukken. Het is een mooie metafoor. Net als die andere metafoor: het gaat over herinneringen, kinderen die dingen vergeten. Als hij nog leefde zouden we ook dingen vergeten, maar voor elke verdwenen herinneringen zouden we een nieuwe maken. Nu zijn herinneringen als sokken in een mandje, er komen er geen meer bij, er gaan sokken uitvallen, na de was is er ineens maar eentje meer over.

 

Wist je dat…

Je nog veel meer boekentips vindt over jong partnerverlies?

Je via de code “Odos” 10% korting krijgt op deze boeken bij Lannoo?

Geef een reactie