boek co-ouderschap

Nieuw op de boekenplank – Kids & Co

  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:0 Reacties

Joriene DE VOS, (2016), “Kids & Co. Van kinderwens naar co-ouderschap in een niet-traditioneel gezin.”

De co-ouderschap waar het in dit boek over gaat is niet de co-ouderschap zoals we die meestal gebruiken, na een scheiding of relatiebreuk. Het gaat hier over een kind krijgen samen met een man of een vrouw waarmee je geen liefdesrelatie hebt. Het grote verschil is dat de co-ouderschapsrelatie tussen die twee ouders niet ontstaan is uit een conflict. Toch zijn ook hier goede afspraken en een goede voorbereiding essentieel. De schrijfster besteedt een belangrijk deel van het boek aan de hechtingstheorie. Hoe kan een kind veilig hechten met ouders die niet samenleven? Vervolgens wordt dieper ingegaan op de kennismaking met de ideale co-ouder, de afspraken die je vooraf kan maken, de conceptie, de zwangerschap, de bevalling, de kraamtijd en tot slot: wat als het toch mis gaat? 

Wist je dat? 

Je nog veel meer kinder- en jeugdboekentips vindt over scheiding/relaties

Je via de code “Odos” 10% korting krijgt op deze boeken bij Lannoo?

Je ook op onze webshop terecht kan voor heel wat boeken?

 

 

Geef een reactie