Je bekijkt nu Wat als je partner overlijdt?

Wat als je partner overlijdt?

  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:0 Reacties

Niemand houdt er rekening mee op jonge leeftijd zijn of haar partner te verliezen. Hoe jonger men sterft, hoe onverwachter de dood komt. Denk aan een ongeval, zelfdoding of plots hartfalen. Ook een ernstige ziekte waarop de dood volgt, wordt niet ingepland in de drukke agenda’s van een jong gezin. 


Waar kan je terecht wanneer het toch gebeurt? Op dat moment stel je je immers duizend vragen: “Hoe vertel ik het ons kind?”, “Wat moet ik allemaal regelen?”, “Hoe overleef ik dit?”, “Hoe lang duurt rouw?”, Waarom…?”


Om deze mensen de weg te wijzen naar onze vereniging die hen kan helpen bij al deze vragen, is het belangrijk dat ze ons leren kennen. Liefst zo snel mogelijk na het overlijden, of beter nog, vóór het overlijden, want je doet je nabestaanden een groot cadeau door vooraf bepaalde zaken te bespreken of te regelen. Daarom starten we een grote sensibiliseringscampagne. Een tijd terug riepen we tijdens de Warmste Week mensen op om origamivogeltjes te vouwen. De respons was geweldig, we kregen dozen vol. We hebben nu een kaartje ontworpen met de vogels, als symbool voor veerkracht, erin verwerkt. De tekening op de voorzijde werd gemaakt door een jonge weduwe. We hopen deze kaartjes via begrafenisondernemers, diensten voor slachtofferhulp, palliatieve diensten enz. bij de betrokkenen te krijgen zodat zij op een warme manier geholpen kunnen worden.   

Help jij mee deze kaartjes te verspreiden? Je kan ze hier gratis bestellen. 

 

 

Geef een reactie