juridisch, veranderingen

Wijzigingen echtscheiding onderlinge toestemming

 • Bericht auteur:
 • Bericht reacties:2 reacties

Op 17 mei werd een wetsvoorstel goedgekeurd waardoor er enkele wijzigingen zijn voor koppels die scheiden via onderlinge toestemming.

 • Vanaf 1 september hoef je niet meer naar de rechtbank te gaan. De procedure wordt volledig schriftelijk, ook voor koppels die nog geen 6 maanden feitelijk gescheiden zijn.
  Uitzonderlijk kan de rechter jullie toch nog uitnodigen als hij vindt dat er in de EOT dingen staan die de kinderen erg benadelen.
 • Tot nu toe kon je, bij een scheiding via EOT, de familierechtbank zelf kiezen. Deze keuze verdwijnt. Vanaf 1 september is de familierechtbank bevoegd van de woonplaats van een van de partners of van de laatste echtelijke verblijfplaats.
 • Als er geen alimentatie zal betaald worden aan de ex-partner zal dit uitdrukkelijk moeten vermeld worden in de EOT.

 

Jezelf goed informeren is en blijft erg belangrijk. Voor je beslissingen kan nemen die bepalend zijn voor jezelf en voor je kinderen, is het essentieel dat je weet wat de mogelijkheid zijn, wat de voor- en nadelen zijn van de keuzes die je maakt.

We helpen je hier graag bij. Maak een afspraak voor een intakegesprek of contacteer ons voor meer info.

 

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Jan

  Bedankt voor de informatie over de wijzigingen aangaande de echtscheiding. Interessant dat men bij onderlinge toestemming niet meer naar de rechtbank hoeft te gaan. Deze informatie is relevant voor mijn neef die gaat scheiden. Ik ga hem dit artikel doorsturen.

  1. Evi

   Doe gerust Jan! Hopelijk komt je neef tot een goede regeling.

Geef een reactie