Je bekijkt nu Workshops voor het najaar

Workshops voor het najaar

  • Bericht auteur:
  • Bericht reacties:0 Reacties

In het najaar staan er weer enkele boeiende workshops op het programma bij Odos.

INSCHRIJVEN

Rouw en haar mythes

Over rouw wordt heel wat verteld en zijn al talloze boeken volgeschreven. Iedereen kent wel uitspraken als “je moet verder met je leven”, “je moet sterk zijn” of “je zal je klop nog wel krijgen”. Maar kloppen die uitspraken wel voor iedereen? En helpen ze iemand die rouwt eigenlijk verder? Tijdens deze workshop nemen we enkele mythes rond rouw onder de loep om zo te komen tot tips hoe je kan omgaan met mensen die rouwen en hoe je als rouwende kan aangeven wat jij nodig hebt.

Dinsdag 19 september van 20.00 tot 22.00 uur
Vrijdag 22 september van 10.00 tot 12.00 uur

 

EOT – do’s en don’ts

Als je wil scheiden met onderlinge toestemming dan moet je heel wat afspraken op papier zetten. Ook bij een relatiebreuk na samenwonen is het aan te raden om dat te doen. Hoe begin je aan deze opdracht? Wat zet je in je EOT en wat net niet? De workshop wordt opgebouwd aan de hand van heel praktische, herkenbare voorbeelden en rond jullie concrete vragen.

Maandag 16 oktober van 20.00 tot 22.00 uur
Dinsdag 17 oktober van 13.30 tot 15.30 uur

 

De uitdagingen van een nieuw samengesteld gezin

Kinderen opvoeden, het is voor elke ouder een uitdaging. In een nieuw samengesteld gezin is die uitdaging nog net iets groter. Zoveel factoren en mensen bepalen er mee de opvoeding. Ben je ouder of stiefouder in een nieuw samengesteld gezin en heb je zin om mee te praten over deze uitdagingen en om andere ouders in een vergelijkbare situatie te ontmoeten, dan is deze workshop iets voor jou.

Woensdag 15 november van 20.00 tot 22.00 uur
Vrijdag 17 november van 10.00 tot 12.00 uur

 

Rouwen na een scheiding

Als we “rouw” zeggen dan denken we bijna automatisch aan de dood. Niet elk verlies heeft echter met de dood te maken, ook na een scheiding of relatiebreuk word je met verlies geconfronteerd. Niet alleen met het rechtstreekse verlies van de partner, maar mogelijk ook met het verlies van je huis, van je toekomstdromen of van tijd met je kinderen. Doordat de aandacht vaak in de eerste plaats naar het conflict gaat, verdwijnen de verliezen naar de achtergrond. Wil dat dan zeggen dat het rouwproces helemaal hetzelfde is als het proces na een overlijden? Met dit thema gaan we tijdens deze workshop aan de slag.

Maandag 11 december van 20.00 tot 22.00 uur
Dinsdag 12 december van 13.30 tot 15.30 uur

 

Alle workshops gaan door bij Odos, Gemeenteplein 26 in Kessel-Lo.
Prijzen: 4 euro voor Odos-leden, 6 euro voor niet-leden.
Het aantal deelnemers per workshop is beperkt tot 20. Aarzel dus niet te lang en schrijf vandaag nog in!

Geef een reactie