Onderzoek naar opvoedstress bij alleenstaande ouders

Op vraag van Laura delen we graag deze enquête over opvoedstress bij alleenstaande ouders.

Beste ouder,

De laatste jaren stijgt het aantal alleenstaande ouders in Vlaanderen. Deze alleenstaande ouders dienen, naast de opvoeding van de kinderen, ook alleen in te staan voor bijvoorbeeld het huishouden. Deze extra verantwoordelijkheden kunnen ervoor zorgen dat de alleenstaande ouder in grotere mate te maken krijgt met opvoedstress dan samenwonende ouders.

In het kader van mijn masterthesis aan de VUB, doe ik een onderzoek naar opvoedstress bij alleenstaande ouders. Het doel van het onderzoek is om na te gaan in welke mate alleenstaande ouders opvoedstress ervaren en welke factoren een invloed hebben op deze opvoedstress. Verder wordt er ook onderzocht of er een verschil is in het ervaren van opvoedstress tussen alleenstaande vaders en alleenstaande moeders.

Bent u alleenstaande ouder met kinderen tussen 6 en 12 jaar en woont u in Vlaanderen zonder andere personen dan uw kinderen?

Dan nodig ik u graag uit om deel te nemen mijn enquête door op volgende link te klikken: https://www.vub.ac.be/surveys/index.php/784612/lang-nl.

Ongeacht hoeveel tijd u doorbrengt met uw kinderen, alle alleenstaande ouders die voldoen aan de voorwaarden komen in aanmerking!

Uw medewerking aan dit onderzoek is volledig vrijwillig. U kan uw deelname te allen tijde stopzetten. Door het invullen en versturen van deze enquête geeft u toestemming om uw gegevens te gebruiken voor dit onderzoek. Het is vanzelfsprekend dat de gegevens anoniem zullen verwerkt worden.

Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen.

Indien u vragen heeft, kan u mij contacteren op laura.daman@vub.ac.be of 0478/670920.

Alvast bedankt voor uw medewerking!

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*