Podcast Zeg het maar

Wij zijn Franki en Wout – schoonbroers en tegelijk ook beste vrienden. Nadat we het pijnlijke nieuws kregen dat ons (schoon)vader en grootvader van onze kindjes ongeneeslijk ziek was, wilden we graag een blijvende herinnering creëren. We zochten in de verhalen van vele mensen die hem kenden naar wie hij was, wat hij voor hen betekende en hoe zij hem zouden herinneren.

We kregen het idee om een podcast voor hem te maken. Een reeks van twintig afleveringen waarin telkens een collega, een vriend, een broer en zijn eigen vader aan het woord kwamen. Wat volgde was een verbindend en krachtig verhaal voor alle betrokkenen. Zowel voor hem als voor ons werd het een prachtig cadeau dat we zullen blijven koesteren en wat wij ook na zijn dood nog aan onze kinderen (zijn kleinkinderen) kunnen laten horen.

www.zeghetmaar.be

 

Podcast Weg

Een podcast over verlies en rouw. Want het is een weg die je moet afleggen. Want we gaan het vaak uit de weg. Want als er iets of iemand weg is, valt er vaak nog veel meer weg. Wat je verliest, is weg. In deze podcast praat Sofie Verschueren met mensen die het hebben meegemaakt en het taboe mee willen doorbreken.

Podcast Na de rouwstoet

“Na de Rouwstoet” is een beklijvende podcast over hoe je rouw en verdriet een plaats geeft in je leven, na de uitvaart maar vooral in de jaren daarna… hoe verlies in kleine dingen heel aanwezig blijft, en toch een deel van je wordt.

Na de rouwstoet op Spotify