Touching infinity (2020)

Rebecca, Fernand en Delphine weten dat hun einde nabij is. Het sterven is een deel van hun dagelijks leven geworden. Touching Infinity volgt hen in de laatste weken van hun leven. Voorbij de angst en het verdriet, nemen zij ons mee op een tocht, gedragen door liefde, dankbaarheid en diepe verbondenheid. Zonder voorbij te gaan aan de ernst, is Touching Infinity een film van hoop en lichtheid tijdens deze laatste fase van het leven. 

Rebecca leeft al vijf jaar met kanker. Haar man Bart en hun drie jonge dochters Helena, Elodie en Feline gaan hier elk op hun eigen manier mee om. Nu het einde dichterbij komt, groeit Rebecca’s verlangen om bewust afscheid te nemen. Dat gebeurt op een zeer open, liefdevolle en serene manier. Het afscheid onthult de essentie van het leven. Fernand en Emma zijn een oud en kinderloos stel. Ze waren en zijn nog steeds elkaars grote liefde. Al mijmerend kijken ze terug op een mooie tijd samen. Voor Emma is een leven zonder Fernand, met wie ze 62 jaar samen was, bijna ondenkbaar. De hoogbejaarde Delphine woont in bij haar dochter Myriam. Haar nieren gaan snel achteruit en een onverwerkt verdriet valt haar zwaar. Gelukkig staat Myriam aan haar zijde om met liefde en de nodige humor voor haar te zorgen.

 

Waarom bleef je niet voor mij? (2020)

In ‘Waarom bleef je niet voor mij?’ vertellen vier kinderen, die tijdens de basisschool een ouder verloren aan zelfmoord, over de reis die zij aflegden vanaf het moment dat zij het nieuws hoorden. De documentairemaakster, die hetzelfde meemaakte, stelt de vragen die niemand destijds aan haar durfde te stellen.

Rebekka, Stef, Hessel en Annabel zitten nog maar op de basisschool als hun vader zelfmoord pleegt. Hoe gaan zij om met dit verlies? Het rouwproces is eenzaam. Met anderen praten over wat hen overkwam doen ze eigenlijk niet. Buitenstaanders vinden het ingewikkeld om er naar te vragen Documentairemaker Milou Gevers verloor tien jaar geleden zelf haar moeder aan zelfmoord en dacht vaak, net als de kinderen, dat zij de enige was. In de documentaire praat Milou met de kinderen over alles waar niemand over durft te beginnen. Door haar directe vragen laten de kinderen zich van hun meest kwetsbare kant zien. De obstakels die de kinderen moeten overwinnen worden verbeeld als reis door een landschap, geanimeerd met stop-motion. Elke plek in het landschap staat voor een nieuwe fase in het rouwproces.

The secret: dare to dream (2020)

In The Secret: Dare to Dream maken we kennis met Miranda Wells (Katie Holmes), een hardwerkende jonge weduwe die worstelt met de opvoeding van haar drie kinderen. Een krachtige storm brengt nieuwe uitdagingen én een mysterieuze man in haar leven. Zijn aanwezigheid brengt leven in de brouwerij en het familiegevoel terug in huis, maar hij draagt een geheim met zich mee. Een geheim dat alles opnieuw kan doen kantelen…

All of us (2019)

In ‘All of us’ komen terminale patiënten samen in een zelfhulpgroep, onder de hoede van de onervaren therapeute Els (Barbara Sarafian). Een van haar patiënten is Cathy (Maaike Neuville), een huisvrouw die het slechte nieuws van haar nakende dood koste wat het kost geheim wil houden voor haar familie. De zorg voor haar gezin wil ze toevertrouwen aan haar zus, die daar zelf niet zo gediend mee is.

After life (serie, 2019)

Tony is een journalist die voor de lokale krant Tambury Gazette werkt. Sinds zijn echtgenote aan borstkanker overleden is, kampt hij met depressieve en suïcidale gedachten. Hij stond ooit op het punt zelfdoding te plegen, maar besloot het uiteindelijk niet te doen omdat zijn hond honger had. Sindsdien beschouwt hij zijn situatie als een soort superkracht; hij kan zeggen en doen waar hij zin in heeft, want hij heeft toch lak aan het leven.

Another forever (2016)

Het leven van Alice is zowel vol geweest van grote vreugde als bittere teleurstelling. Ze heeft volhard vanwege de liefde; ze heeft de man van haar leven gevonden. Tot het ondenkbare gebeurt en haar man overlijdt. Alice treurt over de dood van haar man. Ze besluit spontaan op bezoek te gaan bij haar vriendin en haar leven weer op de rails te krijgen.

P.S. I love you (2007)

De serieuze Holly en de Ierse levensgenieter Gerry staan op het punt om naar bed te gaan en hebben nog een discussie over hoe de toekomst eruit gaat zien. Hoewel het gesprek ontaardt in een flink meningsverschil, wordt dit al net zo snel opgelost als het ontstond. Holly en Gerry zijn inmiddels negen jaar samen en nog steeds dolverliefd op elkaar, hoewel haar moeder Patricia altijd tegen de relatie is geweest, omdat ze Gerry niet mag noch vertrouwt. Het stel is ervan overtuigd dat ze elkaar eeuwig trouw blijven. De film begint met de begrafenis van Gerry. Hij is overleden aan een hersentumor. Holly’s leven is ingestort. Hoewel haar vriendin Sharon, Sharons echtgenoot John en haar beste vriendin Denise haar proberen op te peppen, sluit Holly zich op in haar huis en vermijdt wekenlang alle contact met de buitenwereld.
Holly verwaarloost haar huis en haard en is dan ook totaal onvoorbereid wanneer haar familie en vrienden op zeker moment samen voor de deur staan. Het is haar dertigste verjaardag en ze komen haar dwingen om dit te vieren, in de hoop dat ze toch haar leven weer oppakt. De grootste verrassing komt niettemin in de vorm van een verjaardagskaart die afkomstig blijkt van Gerry. Hij blijkt in de periode voor zijn sterven een heel traject te hebben bedacht voor Holly’s leven na zijn overlijden. Naast felicitaties, staat op de kaart de belofte dat wanneer ze telkens Gerry’s aanwijzingen volgt er nog talloze berichten van hem zullen volgen. 

Buitenspel (2005)

Elk weekend staan overal in Vlaanderen duizenden trotse en nerveuze papa’s hun voetballende zonen aan te moedigen, de scheidsrechter verrot te schelden en luidop het gezag van de trainer te ondermijnen. Zo ook Bert (Filip Peeters), die maar wat blij is dat zijn 12-jarige zoon Gilles (Ilya Van Malderghem) een talentrijk en gedreven voetballer is. Het was immers ooit de droom van Bert om het helemaal te maken als professioneel voetballer, een droom die door een knieblessure aan diggelen werd geslagen. Hij runt nu samen met zijn vrouw Anne (Joke Devynck) een buurtwinkel en dat doet hij met meer enthousiasme dan zakelijk inzicht. Papa Bert is niet alleen de trouwste supporter van Gilles, het is ook zijn persoonlijke trainer. Vader en zoon brengen het grootste deel van hun vrije tijd samen door, oefenend op traptechniek en speldoorzicht. Want voor Gilles nadert een belangrijke dag : er komt een scout kijken die jonge voetballers recruteert voor het nationale jeugdelftal van de Rode Duivels. En dàt is de droom, de ambitie van Gilles: spelen in het Koning Boudewijnstadion, als Rode Duivel. Maar dan, totaal onverwacht, sterft Bert en het leven van Gilles stort in elkaar. Niet alleen verliest hij zijn vader, zijn vriend, zijn supporter en zijn trainer, er komen ook nogal wat financiële lijken uit de kast vallen. Onder impuls van boekhouder Joris (Peter Bulckaen) doet Anne een poging om hun buurtwinkel te redden, maar dan moet iedereen inspringen, ook Gilles en zijn zusje Emma. Voor Gilles wordt het een moeilijke zoektocht naar zijn plaats in het nieuwe geheel. En is er in dat nieuwe geheel nog wel ruimte voor trainingen, voetballen – en een carrière als Rode Duivel… ?

What dreams may come (1998)

Door de dood van hun kinderen Marie en Ian in een auto-ongeluk, krijgen Dr. Chris Nielsen (Robin Williams) en zijn vrouw Annie (Annabella Sciorra) een zware klap. Vooral Annie heeft het erg moeilijk met het verlies. Vier jaar later lijkt het echtpaar de draad weer redelijk opgepakt te hebben, maar dan komt Chris eveneens te overlijden bij een verkeersongeval waar hij de slachtoffers wilde komen helpen. Aangekomen in de hemel, ontmoet hij Albert (Cuba Gooding Jr.), die daar een rol lijkt te hebben als begeleider van verloren zielen. Hij ontdekt dat de hemel nog opmerkelijker is dan hij ooit had kunnen denken. De dood van Chris is echter de druppel voor Annie, die zelfmoord pleegt. Hierdoor gaat zij na haar sterven alleen niet naar de hemel, maar naar de hel. Wanneer Chris hierachter komt, gaat hij met Albert een begeleider zoeken (Max von Sydow) om hem naar de hel te begeleiden, waar hij de ziel van zijn vrouw vandaan wil halen.