Rouw- en verliesbegeleiding

Het gebeurt slechts zeer zelden dat partners samen overlijden. Een partner die alleen achterblijft is dan ook niet uitzonderlijk. Dat dit ook op jonge leeftijd kan gebeuren, daar houden weinig mensen rekening mee. Wanneer je alleen achterblijft staat heel je wereld op zijn kop. Ineens lijkt niets nog hetzelfde. 

De partnerrelatie is een zeer belangrijke en exclusieve relatie. Je leidt als partners een leven dat op belangrijke momenten en voor lange tijd samenvalt. Het is een aparte band op meerdere vlakken. Emotioneel deel je momenten van vreugde en van verdriet. Lichamelijk zijn er geen of weinig anderen waarmee je zo nabij bent. Sociaal bouw je samen een leven op met gemeenschappelijke vrienden. Psychologisch ken je elkaars gevoelens, verlangens en angsten. Al deze banden worden verbroken als de partner sterft. 

Rouwen, het zijn zoveel gevoelens: verdriet, angst, paniek, ongeloof, onzekerheid, maar misschien ook schuldgevoelens, opluchting, kwaadheid of misschien voel je wel helemaal niets. Ze mogen er allemaal zijn want rouw is zo uniek en individueel. Dat betekent niet dat je dit helemaal alleen moet doen. Heb je nood aan begeleiding dan kan je bij ons terecht. Dat kan al pratend, maar ook door creatief aan de slag te gaan, via beeld, met muziek of al spelend. We zoeken samen naar een weg richting nieuwe start, eentje waarbij je je partner op een andere manier dichtbij je kan houden en waarbij je zelf ook weer verder kan. 

In een eerste gesprek bekijken we je noden en vragen rond je verlies. We verkennen het mogelijke procesverloop van de rouw- of verliesbegeleiding. Dit intakegesprek verduidelijkt of je dit proces wil aangaan en of ik de aangewezen begeleider ben voor jou.

Een sessie duurt 1 uur en kost 50 euro. 
De betaling gebeurt op het einde van iedere sessie en kan via payconiq, bankapp of contant. 

 

 

Rouw