Plusouder, een meerwaarde

Als je een relatie begint met iemand die al kinderen heeft, gaat er een heel nieuwe wereld voor je open. Een wereld die veel verder gaat dan het gezinsleven met je eigen kinderen dat je misschien al kende. Of misschien word je zelfs voor het eerst deel van een gezin. 

Vaak horen we van plusouders of stiefouders dat ze in hun directe omgeving geen andere plusouders kennen of dat ze niet weten bij wie ze terecht kunnen met hun vragen en twijfels. Niemand lijkt echt te begrijpen hoe zij zich voelen binnen hun nieuw samengestelde gezin. 

De kracht van dit driedaags groepstraject is om samen sterkere plusouders te worden. Door de ontmoeting met andere plusmama’s en -papa’s merk je al heel snel dat je helemaal niet de enige bent die zich afvraagt hoe ver je kan en mag deelnemen aan het leven van je pluskind. Door te delen met elkaar krijg je nieuwe energie. Door de begeleiding en de opdrachten zal je met meer kennis en veel tips naar huis terug keren. 

Volgende traject: 11 en 25 februari en 11 maart 2022

INSCHRIJVEN

Wat kan je verwachten?

Het wordt geen theoretische uiteenzetting. De bedoeling is dat we zelf aan de slag gaan met echte situaties. Na de oefeningen zal je je nieuwe gezin met andere ogen bekijken. Speelt er in je eigen gezin iets waarrond je graag wil werken, dan maken we daar graag ruimte voor vrij. 

Dag 1

 • Kennismaking
 • Een nieuw samengesteld gezin is geen kerngezin
 • Het cliché van de boze stiefmoeder en de toffe pluspapa
 • Loyaliteiten: wie heeft welke plaats in het gezin?

Dag 2

 • Samenleven, een hobbelig parcours
 • Welke financiële regeling past bij ons?
 • Mijn kind, jouw kind, ons kind: hoe manage je dat?
 • Over grenzen en loslaten

Dag 3

 • Wie bepaalt de regels?
 • De relaties binnen het gezin verbeteren
 • Alle taboes doorprikt


Praktisch

Data

Vrijdag 11 februari 2022, vrijdag 25 februari 2022 en vrijdag 11 maart 2022, telkens van 10.00 uur tot 13.00 uur. 

Je hebt veel interesse maar helaas passen deze data niet? Laat het ons zeker weten via info@odos.be en we contacteren je tijdens de planning van de volgende reeks. 

Locatie

Odos
Diestsesteenweg 96
3210 Linden

Deelnemers

Elke plusouder is welkom. Hoelang je al een nieuw gezin vormt of hoe vaak de kinderen bij jullie verblijven, is niet van belang. 

Het traject gaat door vanaf 4 personen. Omwille van de coronamaatregelen is dat meteen ook het maximaal aantal plusouders dat dit keer kan deelnemen. Op die manier kunnen we veilig en op voldoende ruime afstand van elkaar zitten. 

Inschrijven kan enkel voor het volledige traject van drie dagen. 

Inschrijvingen worden afgesloten op maandagavond 31 januari. 

Prijs

De prijs voor dit groepstraject is 180 euro (60 euro per dag). 

Vroegboekkorting
Schrijf je in voor 20 december 2021 dan betaal je slechts 150 euro. 

Twijfel niet te lang, er zijn slechts 4 plaatsen beschikbaar!

INSCHRIJVEN