Nieuw op de boekenplank – We wandelen verder

Jos DELARBRE, (2018), “We wandelen verder…”

Jos’ vrouw Ingrid overleed op 29 september 1993. Net als zovelen heeft hij ervaren dat mensen het moeilijk hebben om om te gaan met verlies en verdriet. Hijzelf en hun twee zonen moesten verder wandelen in het leven. 

In het boek vele korte teksten en gedichten. Stuk voor stuk geschreven vanuit eigen beleving en vanuit het hart, dat is voelbaar op iedere bladzijde. Ook taboes worden niet geschuwd. Ik lees – en voel – de emotie, de vertwijfeling, de angst, het verdriet. Maar ook de rust, het genieten van het leven en Liefde.  Zonder liefde kan rouwen immers niet bestaan. 

Ik herinner me de avond dat ik voor het eerst het boek las. Ik kwam aan een bepaalde pagina en was verbijsterd. Ik las het opnieuw. En opnieuw. Dit had ik kunnen geschreven hebben. Het zei alles, echt alles. Welke het was ga ik voor mezelf houden. Ik denk dat weinigen uit mijn naaste omgeving er hem zouden uithalen. 

Maar deze wil ik wel graag delen. Ook heel herkenbaar. Die eerste keer de laatste dag van het jaar. Een periode wordt afgesloten, maar toch ook weer helemaal niet. 

Stilletjes bij elkaar
met z’n drietjes
wachtend op het Nieuwe Jaar 
Met knikkende knietjes

Jef en Stijn slapen
Ik blijf helemaal alleen
Moe, ‘k moet af en toe eens gapen
en kijk een beetje om me heen

Wordt dit weer zo’n jaar
Niet echt leuk, een ramp
‘Gelukkig Nieuwjaar’ hoor
zeg ik tot mijn staande lamp

 

Wist je dat…

Je nog veel meer boekentips vindt over jong partnerverlies?

Je via de code “Odos” 10% korting krijgt op deze boeken bij Lannoo?

5 Reacties

 1. Mooi en emotioneel boek.
  Ik heb ook de eer gehad deze man bezig te horen tijdens een lezing.
  Het was ongelofelijk aangenaam, zeg maar een verbeterde versie van Manu Keirse.
  Ik ga zeker nog een keer luisteren!

 2. Een boek dat mensen aanzet de nodige positieve veerkracht te vinden in het verwerken van verdriet. Hopelijk komt er nog een tweede boek van hem. Ik kijk er alvast naar uit!
  Ook zijn lezingen zijn erg interactief en net zoals Natasha zegt, een nieuwe Manu Keirse is geboren… Ook een mooie website: http://www.josdelarbre.be
  Ik denk dat we nog veel van deze man gaan horen. Ik ben fan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*