Nieuw op de boekenplank

Barst, Roman Van Strubarq

Het eerste hoofdstuk is wat moeilijk te volgen. Heden, verleden en gedachten lopen door elkaar waardoor je als lezer niet meteen mee bent met het verhaal. Dat verandert echter snel, mede dankzij de metafoor van de barst. De auteur vertelt het waargebeurde verhaal van Maarten. Van de eerste ontmoeting met zijn vrouw en haar dochter, de liefde op het eerste gezicht voor het kleine meisje, de groeiende sterke band, het samenleven dat niet altijd rozengeur en maneschijn was en tenslotte ook de relatiebreuk. Een ware vechtscheiding wordt het met eindeloze rechtszaken, manipulaties, klachten, onderzoeken…

Humor en de nodige zelfspot ontbreken niet, maar je vergeet op geen enkel moment dat je niet zomaar een verhaaltje aan het lezen bent. Dit gebeurt echt. En niet alleen bij Maarten, veel andere papa’s en mama’s maken hetzelfde mee. 

Het boek heeft als doel ouderverstoting uit de taboesfeer te halen. Ook al worden de mechanismen erachter niet expliciet benoemd, toch maakt het verhaal op zich duidelijk hoe verregaand dit kan zijn voor de ouder, maar in de eerste plaats toch voor het kind.   

 

Wist je dat…

er op deze site nog veel meer boekentips rond scheiding te vinden zijn?

je via de code “Odos” 10% korting krijgt op deze boeken bij Lannoo en gratis verzending?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*