Nieuw op de boekenplank – kinderboeken

boekenplank

Jacques VRIENS, (2010) – “Allebei even lief”

Eentje wordt geboren in de grote vijver. Hij heeft een paarse vlek op zijn snavel. Zoals zijn vader. “Wat is een vader?” vraagt hij. Mama eend antwoordt niet. Daarom gaat Eentje zelf op verkenning. Maar de vijver zit vol gevaren. Een grote eend komt hem redden, het blijkt zijn vader te zijn. Hij vraagt of mama en papa willen stoppen met ruzie maken en terug vrienden zijn. 

 

 

Yoeri SLEGERS, (2017), “Papa is te groot voor ons huis”

Papa is te groot geworden voor het huis. Zo is er geen ruimte meer voor leuke dingen. Op een dag neemt papa zijn dochter mee naar een ander huis, precies groot genoeg voor papa en haar. Nu heeft ze twee huisjes om thuis te komen. 

 

kinderboek scheiding

 

Gerda DE PRETER, (2001), “Een koffertje voor opa”

Arne voelt zich erg eenzaam thuis. Mama is steeds moe sinds zijn nieuwe zusje geboren is. Papa werkt hard want hij is baas van een school vol kinderen en varkens. Gelukkig is er opa om mee te gaan wandelen of om samen figuurtjes uit hout te maken. Op een dag wordt opa erg ziek. Hij zal snel beter worden, want hij heeft immers beloofd dat ze samen op reis gaan naar een land waar altijd de zon schijnt. Maar opa moet alléén op reis… 

Een boekje over ziek zijn en sterven, maar ook jaloezie op het zusje en de scheiding van de ouders van een vriendinnetje worden aangeraakt. Kinderen zullen er zeker een en ander in herkennen. Ouders kan het leren hoe we het beter kunnen aanpakken dan de mama en papa van Arne. 

 

undefined

 

Hetty VAN AAR, (2009), “For girls only. Mama heeft een nieuwe vriend (waar is Eline?)”

Eline heeft er genoeg van. Eerst was mama nooit thuis, tenminste, bijna nooit. En nu brengt ze opeens haar nieuwe vriend Stefan mee, een grote griezel. Help! Hoe komt Eline van hem af? Met de hulp van haar beste vriendinnen natuurlijk: Yelien, Ellen, Emma en Kato. Na Stefan komt Luc. Hij doet net alsof hij haar vader is. Maar ze heeft al een vader, een hele lieve, ook al doet mama alsof papa niet meer bestaat. Eline kan er niet langer tegen. In het diepste geheim stippelt ze een plan uit.

 

For Girls Only! - Waar is Eline?

 

Ruth SYMES, (2000), “Gezocht: moeder”

Sinds een auto-ongeval waarbij mama sterft en zus Gem in een rolstoel belandt, woont Anna samen met haar papa en zus. Toen was ze 5, intussen 13, een puber die worstelt met haar eerste verliefdheid. Wat zou het fijn zijn een moeder te hebben die vlechten kan maken en waarmee ze kan praten over de jongens. Gem en Anna doen papa een advertentie cadeau. Samen ontmoeten ze enkele kandidaat-nieuwe moeders, maar die ontmoetingen lopen niet allemaal even vlot. Soms vind je wat je zoek onverwachts en dichterbij dan je denkt. 

Gezocht: Moeder

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*