Samen sterke stiefouders

Driedaags groepstraject 

Als je een relatie begint met iemand die al kinderen heeft, gaat er een heel nieuwe wereld voor je open. Een wereld die veel verder gaat dan het gezinsleven dat je misschien al kende. Of misschien word je zelfs voor het eerst deel van een gezin. 

Vaak horen we van stiefouders of plusouders dat ze in hun directe omgeving geen andere stiefouders kennen of dat ze niet weten bij wie ze terecht kunnen met hun vragen en twijfels. Niemand lijkt echt te begrijpen hoe zij zich voelen binnen hun nieuw samengestelde gezin. 

De kracht van dit driedaags groepstraject is om samen sterkere stiefouders te worden. Door de ontmoeting met andere stiefouders merk je al heel snel dat je helemaal niet de enige bent die zich afvraagt hoe ver je kan en mag deelnemen aan het leven van je stiefkind. Door te delen met elkaar krijg je nieuwe energie. Door de begeleiding en de opdrachten zal je met meer kennis en veel tips naar huis terug keren.

Wat staat er op het programma?

Het wordt geen theoretische uiteenzetting. De bedoeling is dat we zelf aan de slag gaan met echte situaties. Speelt er in je eigen gezin iets waarrond je graag wil werken, dan maken we daar graag ruimte voor vrij.  

Dag 1

  • Kennismaking
  • Een nieuw samengesteld gezin is geen kerngezin
  • Loyaliteiten: wie heeft welke plaats in het gezin? 

Dag 2

  • Huisvesting
  • Financiële afspraken
  • Afspraken in verband met de kinderen

Dag 3

  • Wie bepaalt de regels?
  • Taboes rond stiefgezinnen

Data

dinsdag 1 oktober, dinsdag 8 oktober en dinsdag 15 oktober, telkens van 10.00 uur tot 13.00 uur. 

Je hebt veel interesse maar helaas passen deze data niet? Laat het ons zeker weten via info@odos.been we contacteren je tijdens de planning van de volgende reeks. 

Locatie

Odos 
Gemeenteplein 26 bus 11
3010 Kessel-Lo (Leuven)

Deelnemers

Elke stiefouder is welkom. Hoelang je al een nieuw gezin vormt of hoe vaak de kinderen bij jullie verblijven, is niet van belang. 

Het traject gaat door vanaf 4 personen. Er is plaats voor maximum 8 deelnemers. 

Inschrijven kan alleen voor het volledige traject van drie dagen. 

De inschrijvingen worden afgesloten op 25 september. 

Prijs

De prijs voor dit groepstraject is 225 euro (75 euro per dag).

Omdat het de eerste keer is dat we dit traject in groep aanbieden, is er een eenmalige lanceringsprijs van 177 euro (59 euro per dag).  Mis deze kans niet en twijfel niet te lang: er zijn maar 8 plaatsen! 

INSCHRIJVEN 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*