Nieuw op de boekenplank

boekenplank

Eerste hulp bij je nieuwe gezin – Maaike Goyens

Nieuwe gezinnen zijn er in vele vormen en maten. De basis van zo’n nieuw gezin is de relatie tussen twee partners die voor elkaar kiezen. Maar daarnaast is er een veelheid aan relaties: tussen (stief)ouders en (stief)kind, tussen (stief)broer en (stief)zus, tussen nieuwe en oude partners…

Maaike gaat in haar boek in op heel wat struggles die iedereen die in een nieuw samengesteld leeft zeker zal herkennen. Een nieuw gezin is geen kerngezin. Dat is een open deur intrappen. Maar waarom maken we dan toch allemaal de fout om ons nieuwe gezin in dat keurslijf te willen persen? 

Als er een nieuw gezin ontstaat is er een waaier aan mogelijkheden: Waar gaan we wonen?  Hoe regelen we het financieel? Hoe zien we de opvoeding van de kinderen? Dit en veel meer komt uitgebreid aan bod. 

In het boek wordt de tekst afgewisseld met de visie van bekende experten en met verhalen uit het nsg-leven gegrepen. 

Eerste hulp bij je nieuwe gezin

 

Wist je dat…

Je nog veel meer boekentips vindt op de boekenplank?

Je via de code “Odos” 10% korting krijgt op deze boeken bij Lannoo?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*