GRATIS intakegesprek

Van 16 tot 21 oktober vindt de tweede editie van de week van de bemiddeling plaats.

Tijdens de week van de bemiddeling wil men bemiddeling bekend maken bij het grote publiek. Omdat we hier graag ons steentje aan bijdragen, biedt Odos tijdens deze week iedere dag (van maandag tot vrijdag) een gratis intakegesprek aan.

Tijdens dit gesprek leg ik jullie uit wat bemiddeling is. Wat het voor jullie concreet kan betekenen. Ook de voor- en nadelen komen aan bod, zowel van bemiddeling als van de andere mogelijkheden. Het gesprek kan met alle betrokken partijen, maar kan eventueel ook met jou alleen.

Wil je deze kans niet missen? Reageer dan snel door een mail te sturen naar info@odos.be!

Tot in oktober?

1 Reactie

  1. Geachte
    Graag een intake-gesprek. Ik ben een beetje alles mama, pleegmama, plusmama, verstotende mama, dus slechte mama. Ik heb ontelbare keren geprobeerd contact te nemen met mijn dochter. Mijn dochter,Marjorie, met een vermoedelijke handicap en via Huis in de Stad wordt begeleid in haar zelfstandig leven. Marjorie woont in een huis dat verschillende kinderen, jonge volwassenen, met dezelfde problematiek huisvestigd. Ik botst overal op hetzelfde argument : nl mijn dochter is meerderjarig. Dus mijn mama-schap stopt hier want Marjorie wil geen contact met me. Nu niet: zegt ze. Daardoor parkeert ze zich en mij in een situatie waarin ik me niet kan lossen. Lossen wil zeggen laten gaan. Lossen wil zeggen verwaarlozen. Maatschappelijk gezien ben ik voor iedereen een gefaalde mama. Door haar volwassen leeftijd kan Huis in de Stad zich enkel beperken met de noden van Marjorie.
    Waardoor hier in mijn ogen een gesteunde ‘famiale verarming’ in de startblokken wordt gezet want de dienst die ‘Huis in de Stad’ geeft, is vrijwillig van aard. Marjorie heeft een fin. bewindvoerder. Heeft de verstoten mama geen enkel recht aan info als de dochter volwassen is? Mag ik dan niet weten wat ze doet, of ze werkt? Of ze naar school gaat? Gewone dingen die je deelt. Ik versta, dat dit niet gedeeld kan worden maw een bescherming te geven aan het kind wanneer er sprake is van misbruik (van welke aard ook). Kan er dan geen onderzoek gevraagd worden, zodat ik kan bewijzen dat ik, zoals altijd, alles gedaan heb wat moet. Van liefde tot het ‘praktisch’ zoeken naar zelfstandigheid in haar beperking. En dat de instanties Marjorie verkeerdelijk steunen in haar zelstandig pad. Ik heb geen contact met haar sinds februari 2016.
    Ik wil alles open en bloot geven en laten zien dat mijn daden of intenties oprecht zijn. Dat ik geen opleg of invloed wil zijn in haar leven, buiten het feit dat ik er ben. En dat er gesproken kan worden met elkaar. Hoe langer dit stilzwijgen leeft, hoe moeilijker voor haar om contact te nemen. Hoe meer dat ze in een verhaal leeft en niet in een leven. Met vriendelijke groet, Grammen Régine, Odrimont 37/1 te 4990 Lierneux 0473/31.02.03

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*