Leestips

Enkele boekentips om het weekend te beginnen.

Heb je zelf een goed boek gelezen? Laat het ons en de andere lezers dan zeker weten!

Meer tips? Neem eens een kijkje op onze boekenplank

 

Martine DELFOS, (2000), “Van alles twee”

Een verhaal dat bedoeld is voor jonge kinderen die een scheiding van hun ouders meemaken. Jordi en Sterre zijn zes en vier jaar. Hun ouders zijn gescheiden en komen moeilijk tot een omgangsregeling. De ruzies, het schuldgevoel en de verschillende reacties van de kinderen komen aan bod. Het boekje is een hulpmiddel om de problematiek uit te leggen en bespreekbaar te maken. Tegelijk is ervoor gekozen om aan de ouders een aantal problemen te verduidelijken. De tekst voor ouders staat in aparte blokjes.

Tine MAENHOUT, (2016), “Jij, ik, hij, zij & al de kinderen”

Tine maakt zelf deel uit van een nieuw samengesteld gezin. Ze heeft hierover heel wat vragen en botst regelmatig op de grenzen van deze nieuwe wereld. Dit boek is geen roman en ook niet de zoveelste handleiding die zegt hoe het zou moeten. Ze wil haar lezers vertellen hoe het voelt om een nieuw gezin op te bouwen. Waarom is het soms zo vreemd, soms zo leuk en soms zo moeilijk? Ze voerde heel wat gesprekken met experts als Lieve Cottyn, Dirk De Wachter, Claire Wiewauters,… maar ook met ouders die met twee voeten in de praktijk staan.

Thema’s als waarom een nieuw samengesteld niet functioneert als een kerngezin, de positie van de stiefouder, de verhouding tussen de ex-partners en de loyaliteiten komen aan bod. Dit alles doorweven met haar eigen verhaal.

Ik kan Dirk De Wachter bijtreden in wat hij zegt over dit boek: “Dit boek is in alle opzichten goed geschreven en relevant. Het is het enige in zijn genre dat zo bevattelijk en soms pijnlijk herkenbaar hoop en houvast kan bieden voor zo veel mensen. Dit verhaal is een werkelijk noodzakelijk discours voor onze tijd.”

Jocelyn WEIMAR, (2013)), “Het huwelijk voorbij: samen verder na de scheiding”

Twaalfstappenplan om je leven weer op de rails te krijgen na een scheiding en op een positieve manier als ex-partners verder te gaan. Weimar gaat daarbij in op de verschillen tussen mannen en vrouwen: voorbeeldverhalen tonen hoe zij het nahuwelijk anders beleven.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*